Pápua Új-Guinea: Dorcas - Felolvasás a 05.20. szombati adakozáshoz

2023.05.12

 5Mózes 6:7 „Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár felkelsz!” Mai adakozásunk a helyi gyülekezet költségvetését támogatja.

Pápua Új-Guinea egyik kis szigetén, a dzsungel mélyén él egy fiatal lány, akinek Dorcas a neve. Adventista szülei vannak, akik örömmel beszélnek a hitükről másoknak. Dorcas arra gondolt, hogy a maga módján, lemásol papírlapra egyegy bibliaverset Jézusról, és azokat szétosztja a barátai között. Abban is megegyezett velük, hogy mindenki memorizálja ezeket a verseket, és a nap során többször elismétlik. Minden nap új verseket adott nekik. Aztán délben a folyóparton találkoztak, énekelgettek és beszélgettek a memóriaversekről.

 Egyre többen csatlakoztak ehhez a körhöz, így az gyorsan növekedett. Dorcasnak többet kellett írnia. Amikor megemlítette mamájának, hogy növekszik a baráti kör, ő azt javasolta, hogy a gyerekek esténként találkozzanak a házukban és ott beszélgessenek Istenről. Még többen jöttek el! Minden szerdán és pénteken összegyűltek. Hamarosan több mint 40 gyerek járt. Majd néhány szülő is csatlakozott. Dorcas meghívta őket a gyülekezetbe szombatra, és többen el is jöttek, még a szülők közül is. Néhányan meg is keresztelkedtek. A kis gyülekezeti épület hamarosan kevésnek bizonyult, így egy vízhatlan ponyvával egészítették ki, hogy többen elférjenek. Most egy nagyobb épületet szeretnének. Az egyik napsütéses szombaton Dorcas megkeresztelkedett a folyóban. Nagyon emlékezetes nap volt ez a családnak és a barátainak is. Most Dorcas egy adventista bentlakásos iskolába jár, messze az otthonától. Továbbra is boldogan beszél hitéről, és szülei is ezt teszik a folyó melletti falujukban. Milyen sokat jelent, ha beszélünk arról, amit hiszünk! Ne felejtsük el, hogy adományaink mennyi embert segítenek ahhoz, hogy szebb gyülekezetbe járhassanak, még Pápua Új-Guinea dzsungeleinek kis falvaiban is! Lehet, hogy személyesen sohasem jutunk el oda!