Hírek

 • Etiópia: Megtalált család - Felolvasás a 06.17. szombati adakozáshoz

  2023.06.17

   VIDEÓ

  1. Timotheus 3:15. „mivelhogy gyermekségedtől fogva ismered a szent írásokat, amelyek téged bölccsé tehetnek az üdvösségre a Krisztus Jézusban való hit által.”

  Berhanu Etiópiában prédikál fiatal srác kora óta. Stabil hite és bibliaértelmezése miatt globális misszionáriusnak is meghívták. A fiatal fiú boldogan fogadta el a meghívást. Amikor megérkezett, azzal kezdte, hogy megismerkedett a helyi emberekkel. Nem talált senki adventistát. Néhány embert idővel meg tudott hívni a Biblia tanulmányozására.

 •   Korea: A meghívás - Felolvasás a 06.10. szombati adakozáshoz

  2023.06.13

  VIDEÓ

  Példabeszédek 27:9. „Az olaj és a jó illat vidámít, de a jó barát lélekből jövő tanácsa is.”

  Sehee [Sihí] családjával Dél-Korea egy vidéki településére költözött. Hiányolta a városban hagyott barátait, viszont segítette mamáját a kerti munkában. Öntözött, gyomlált, gondozta a zöldségeket.

  Amikor megért az uborka, a saláta, az édes kukorica, leszedték, és ha a termés több volt, mint ami a családnak kellett, a maradékot odaadták a szomszédoknak. Azok természetesen boldogan vették a friss zöldségeket, és gyakran adtak viszonzásképpen otthon sütött kenyeret vagy savanyúságot.

 • Sri Lanka: Bandara, akit hitéért vertek meg - Felolvasás a 06.3. szombati adakozáshoz

  2023.06.13

  VIDEÓ

  Apostolok cselekedetei 6:7. „Az Isten igéje pedig terjedt, és nagyon megnövekedett a tanítványok száma Jeruzsálemben, sőt igen sok pap is engedelmeskedett a hitnek.”

  Bandara gyűlölte a keresztényeket. Nem értette, hogyan is hiheti valaki, hogy Isten teremtette a világot és megbocsáthatja bűneinket! Egyik nap azonban, minden megváltozott. Isten egy keresztényt használt fel erre, aki megválaszolta Bandara kérdését. Rajta keresztül értette meg Isten iránta való szeretetét. Idővel aztán Bandara elfogadta Krisztust és megkeresztelkedett. Szívesen beszélt hitéről az embereknek és egy új gyülekezetet is kezdett szervezni.

 • Hapy Hands - Felolvasás a 05.27. szombati adakozáshoz

  2023.06.13

  Dánia: Vidám kezek boltja  Máté 24:14. „Isten országának ezt az evangéliumát pedig hirdetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jön el a vég.”

  Már több mint 30 éve, hogy a Globális Misszió elindult útjára, hogy ennek segítségével Jézus hírét vigyük el azokra a területekre, ahol szinte nem hallottak róla. Emberek milliói jöttek Krisztushoz, és gyülekezetek ezreit alapítottuk a korábban el nem ért területeken. A kezdeményezésnek köszönhetően egyházunk létszáma megháromszorozódott azokon a területeken, ahol 30 évvel korábban, szinte alig voltak tagjaink.

loader