Kanada: A látás reménysége (Látássérültek közössége) — Felolvasás a 11. 04. szombati adakozáshoz

2023.10.04

 ApCsel. 20:35 „Mindezekben megmutattam nektek, hogy milyen kemény munkával kell az erőtlenekről gondoskodni, megemlékezve az Úr Jézus szavairól. Mert ő mondta: ’Nagyobb boldogság adni, mint kapni.’ ”

VIDEÓ

 Neena és férje Kevin, Torontóban, Kanadában egy toronyépületben laknak. Sok szempontból megszokott életet élnek. Csak egy dologban mások, mint a többiek. Neena és Kevin látássérültek. „Akik látnak, azok nem tudják, hogyan kerüljenek kapcsolatba a látássérültekkel.” Mondta Kevin. „Mintha észre sem vennének minket. Szeretném elmondani, azoknak, akik látnak, hogy csak szólítsanak meg minket, ismerkedjenek meg velünk.”

Sok évvel ezelőtt, Kevint és Neenat megkérték, hogy hozzanak létre egy adventista gyülekezetet a látássérültek számára. Az volt evvel a cél, hogy a látássérülteket Jézushoz tudják vezetni, és érzelmi és lelki gyógyulást tapasztaljanak meg, reménységük legyen Isten csodálatos kegyelme által. Ezt a csoportot úgy ismerik, mint „Meglátni a reménységet” közösséget. Rendszeresen nyitják rájuk az ajtót, akik biztonságot keresnek. Ebben a közösségben többféle módon segítik a látássérülteket. „Sokan a mindennapi kihívások miatt keresnek biztonságos környezetet.” Teszi hozzá Neena. „Azt akarom, hogy itt úgy érezzék szívesen látják őket és itt szeretetet tapasztalnak.”

Akik itt vannak, a legtöbben nem adventisták. A biztonságos környezetért jönnek ide. Ez a közösség nem csak a lelki igényekre koncentrál, hanem a fizikai szükségletek igényét is igyekszünk megválaszolni. Pat, az egyik alapító tagunk, élelmiszer csomagokat készít, amit hazavihetnek magukkal. „A legtöbb ember itt, az élet alapvető problémáival küzd.” Fűzte hozzá Pat. „Sokan vannak, akik élelmiszer adományokra kényszerülnek rá. De nem mindig tudnak azokért elmenni. Szóval mi segítünk nekik, hogy kiegyensúlyozott életet élhessenek.”

Jézus megérintette a látás és hallássérülteket és látványosan meggyógyította őket, majd hívta őket, hogy kövessék őt. Jézus azt szeretné, hogy mi is segítsünk rajtuk, ahogy csak lehet. Tizedeink és rendszeres adományaink ehhez a feladathoz segítik hozzá egyházunkat. A gyülekezetünkön keresztül tudunk ebbe bekapcsolódni. Közösen, így tudunk segíteni ezeken a sérült embereken, helyileg és nemzetközileg. Isten pedig az Ő gazdagsága szerint válaszolja meg a mi hűségünket, (Filippi 4:19) és ezen keresztül sokan találhatják meg Jézust. Adakozzunk örömmel és kérjük Isten gazdag áldását.