Etiópia: Megtalált család - Felolvasás a 06.17. szombati adakozáshoz

2023.06.17

 VIDEÓ

  1. Timotheus 3:15. „mivelhogy gyermekségedtől fogva ismered a szent írásokat, amelyek téged bölccsé tehetnek az üdvösségre a Krisztus Jézusban való hit által.”

Berhanu Etiópiában prédikál fiatal srác kora óta. Stabil hite és bibliaértelmezése miatt globális misszionáriusnak is meghívták. A fiatal fiú boldogan fogadta el a meghívást. Amikor megérkezett, azzal kezdte, hogy megismerkedett a helyi emberekkel. Nem talált senki adventistát. Néhány embert idővel meg tudott hívni a Biblia tanulmányozására.

  Mostanra már egy bérelt épületben egy egész csoporttal találkozik. Szeret énekelni, így a zenét is felhasználja arra, hogy bemutassa Jézust az új ismerőseinek. Egyik kedvenc éneke a második eljövetelről szól. Miután elénekli egyik-másik énekét, elmagyaráz egy kedves bibliai szakaszt. Az érdeklődők, a kormány földjein dolgoznak. Ezek az emberek távol vannak családjaiktól. Sokan magányosak, így Berhanu közösségi alkalmakat szervez, ahol barátkozhatnak egymással.

A hosszú munkáshét után élvezettel hallgatják az üzeneteket. Így találkozott Solomonnal is, aki szintén a farmon dolgozik. Solomon is magányos. Beszélgetni kezdtek. Hamar kiderült, hogy egy faluból származnak. Összebarátkoztak, és Solomon is csatlakozott a kis csoporthoz.

Miután Solomon már néhányszor részt vett az alkalmon, úgy érezte, mintha megtalálta volna a nagyobb családját. Berhanu szavai szíven találták. Isten szeretete és a többi jelenlévő, kitöltötték az űrt az életében. Elhatározta, hogy Istennek adja az életét és tagja lesz ennek a közösségnek. Berhanu nemcsak ezzel a csoporttal tartja rendszeresen a kapcsolatot, hanem egy másikkal is, amelyik kétórányi gyaloglásra van egy másik városban. Fárasztó ez a feladat, de reménye van, és Jézus ad neki erőt a feladatokhoz. Ő az egyike az 1 600 globális misszionáriusnak a világon. Imádkozzunk azokért, akik Jézust mutatják be a világon sokaknak.

Imáinkkal és adományainkkal is támogassuk ezeket a misszionáriusokat, akik bemutatják Jézust azoknak, akik nem hallottak róla.