27. Háromszor mentette meg az Úr – Felolvasás a 07. 06. szombati adakozáshoz

2024.07.05

Li amikor fiatal volt, Taiwanban építkezéseken dolgozott. Annak érdekében, hogy karrierjét építse, minden nap keményen dolgozott.

VIDEÓ Lejátszás

Nagy nyomás alatt élt minden nap, így dohányozni, inni és szerencsejátékozni kezdett.

Az élet családja számára nagy megpróbáltatást jelentett és a felesége ezért el is hagyta. Nem sok idő múlva, Li agyvérzést kapott. Műtétre került sor, vérrögöt kellett eltávolítsanak az orvosok, majd felerősödött állapotából. Azonban, Li ott folytatta, ahol abbahagyta.

Unokanővére adott neki néhány egészségügyi tanácsot a Bibliából. Ezenkívül arról is beszélt, hogy Jézus milyen reménységet akar neki adni. Li válaszában elviccelődött azzal, hogy egy nap majd csatlakozni fog az egyházhoz.

Húsz év eltelte után, Li szívinfarktust kapott és szerencséje volt, hogy életben maradt. Eszébe jutottak a húsz évvel azelőtti szavak, és Istenhez fordult segítségért. A korházból kapcsolatba lépett az adventista gyülekezettel, és többen meg is látogatták, imádkoztak vele.

A gyülekezetnek van egy befolyásiközpont szervezete, ahol a tagok igyekeznek az embereknek megadni minden szükséges segítséget, és Jézusról is beszélnek. Igyekeztek segíteni Linek, bevásárlással, egészséges ételekkel, imádkoztak vele. Megváltozott az élete.

Egy szombat délelőtt, Li egy éneket hallva azt érezte, hogy a Szentlélek megszólította. Abban a pillanatban elfogadta az Urat és el is határozta, hogy megkeresztelkedik. Tudta, hogy Isten most újból megmentette az életét, de most másképpen.

Li most már diakónusként szolgál a gyülekezetében. Aktívan szolgál a befolyási központban is. 2018-ban az egyik szombati missziós adományunk egy részéből, Taiwan néhány befolyási központját segítettük megvalósítani. Az egyik ilyen központ segítségével fogadta el Li is Jézust.

Amikor ma visszaadjuk tizedeinket és beadjuk adományainkat, kérjük Istent, hogy mai adományainkat is használja fel emberek életének megérintésére.

Helyezzük Istent az első helyre és magunk vágyait egy kicsit hátrébb.