18. Gyermekeink ehessenek valamit — Felolvasás a 05. 03. szombati adakozáshoz

2024.05.03

 Nadira a kapával belevágott a földbe. Nagy levegőt vett, körülnézett, és csak száraz, repedezett földet látott maga elött.

VIDEÓ Lejátszás

40 évesen hat gyermekéről gondoskodik. Két évvel ezelőtt ment el férje a családtól. Kenya, ahol Nadira él, már 2011-óta szenved a szárazságtól. Azóta kevés eső esett. Az erőszakosság megnőtt, a boltok bezártak. A földművesek nem tudják megművelni földjeiket.

Amikor a kevés kis élelmük elfogyóban volt, Nadira elment ennivalót kéregetni. „Előfordult, hogy arra gondoltam, lopnom kellene, hogy a gyermekeim ehessenek.” - említi zavartan.

Amikor a dolgok a legrosszabbra fordultak, akkor találkozott a Kenyai ADRA-val. Négy hónapon keresztül az ADRA tápláló élelmiszerhez juttatta. Nadira 40 kg babot kapott, 4 liter olajat és fűszereket és más hasonló dolgokat. Ezzel a segítséggel, gyermekei és unokái néha egyszer, és ha jól jött ki, akkor háromszor egy nap tudtak enni.

A kezdeti négy hónap után, Nadira és mások is, lehetőséget kaptak, hogy vásárolhassanak valamit a helyi piacon. „Hálásak vagyunk az ADRA Kenya segítségéért, hogy embereink ilyen komoly támogatásban részesedhettek.” – mondta a falu vezetője.

Az Adventista Szeretetszolgálat Alapítvány egy világszéles humanitárius ügynökség, amit a Hetednapi Adventista Egyház hozott létre. Az ADRA a szegénység ellen küzd, fejleszti a közösségeket, mintegy 130 országban. Jézus feltételmentes szeretetét képviseli, nagyon sok féle formában és programokkal.

Ha istentiszteleteinken adományokat adsz, akkor te is támogatod az ADRA szolgálatát a világ országaiban, különböző programjainkat, missziós szolgáltatásainkat. Abban az esetben, ha ezen felül szeretnéd támogatni az ADRA tevékenységét, akkor klikkelj az adra.org oldalra és klikkel rá a „Donate” ikonra.

Legyünk hűségesek tizedeinkkel és adományainkkal, helyezzük Istent az első helyre és magunkat egy kicsit hátrébb.