Hírek

 • Pápua Új-Guinea: Dorcas - Felolvasás a 05.20. szombati adakozáshoz

  2023.05.12

   5Mózes 6:7 „Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár felkelsz!” Mai adakozásunk a helyi gyülekezet költségvetését támogatja.

  Pápua Új-Guinea egyik kis szigetén, a dzsungel mélyén él egy fiatal lány, akinek Dorcas a neve. Adventista szülei vannak, akik örömmel beszélnek a hitükről másoknak. Dorcas arra gondolt, hogy a maga módján, lemásol papírlapra egyegy bibliaverset Jézusról, és azokat szétosztja a barátai között. Abban is megegyezett velük, hogy mindenki memorizálja ezeket a verseket, és a nap során többször elismétlik. Minden nap új verseket adott nekik. Aztán délben a folyóparton találkoztak, énekelgettek és beszélgettek a memóriaversekről.

 • Az ADRA feltűrte az ingujját - Felolvasás a 05.13. szombati adakozáshoz

  2023.05.12

  Máté 25:42-43. „Mert éheztem, és nem adtatok ennem, szomjaztam, és nem adtatok innom, jövevény voltam, és nem fogadtatok be, mezítelen voltam, és nem ruháztatok fel, beteg voltam, börtönben voltam, és nem látogattatok meg.”

  Mai (május 13.) adakozásunk célja a Katasztrófa és éhinség enyhítése, melynek 100%-os összege a TED ADRA szolgálatát támogatja.

  A COVID-19 krízis idején az ADRA azonnal munkába lendült, hogy életeket mentsen. A világ soha ilyen kihívást nem tapasztalt korábban, így ehhez mérten kellett a szükségben lévőknek segítségére lennünk. A közlekedés korlátozva volt, és nehéz volt szállítani az árukat. Az ADRA azonnal megszervezte feladatait, és az egyház tagjaival igyekezett megválaszolni kihívásait.

loader